/ Przepisy

Chłodnik z arbuza i melona

Arbuz i melony pokroić na kawałki...

Dorsz w płatkach migdałów

Filety z dorsza pokroić na kawałki. Oprószyć solą, przyprawić pieprzem. Przełożyć do ...

Chałka trójkolorowa

Przygotować zaczyn. Do ciepłego mleka wkruszyć drożdże...

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Mus czekoladowy z chili

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Roladki z karczku

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Torcik z kiwi

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Oliwki z niebieskim serem

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

Zupa oliwkowa z ziemniakami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru...

Tarta z makrelą

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...

Torcik z musem porzeczkowym

Herbatniki wrzucić do miksera i zmiksować...

Szpinak i lodowa z mandarynkami

Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...

Pulpeciki w sosie czosnkowym

Mięso zmielić, wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną pietruszką i papryczką chili...

Babeczki z kremem czekoladowym

Miękkie masło i cukier puder utrzeć w misce...

Pizza na francuskim spodzie

Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek...

Orientalny krem z soczewicy

Soczewicę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą, przełożyć do garnka, zalać gorącym wywarem...

Ciasto czekoladowe z buraczkami

Ugotowane i wystudzone buraki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach...

Schab z żurawiną

Schab umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W środek wbić długi nóż, zrobić kieszonkę, wcisnąć żurawinę...

Mazurki na drożdżowym spodzie

Do śmietany dodać cukier i cukier waniliowy. Wkruszyć drożdże...

Sałatka chrzanowa

Z chrzanu odcisnąć wodę, przełożyć do miski...

Śledzie po kaszubsku

Płaty moczyć w wodzie przez kilka godzin, by wypłukać nadmiar soli. Osuszyć...

Szynka pieczona

Przygotować solankę. Do wody wsypać sól, saletrę i cukier...

Baba drożdżowa z dżemem malinowym

Mąkę przesiać do dużej miski...

Przepiórki w boczku

Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Runo leśne

Jajka zmiksować z cukrem...

Zupa z kurczakiem i ananasem

Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą...

Warkocz z polędwiczki

Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...

Orzechowiec z masą śliwkową

Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...

Sznycel z ryby i kartofla

Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić...

Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...

Grochówka na żeberkach

Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...

Karp pieczony w śmietanie

Karpia sprawić, podzielić na dzwonka, posolić, obtoczyć w mące...

Polędwica w sianku

Polędwicę przyprawić pieprzem młotkowanym...

Piernikowe choinki

Tak przygotowane piernikowe choinki mogą zdobić świąteczny stół!

Udka kurczaka w sosie piwnym

Udka obsmażyć na oleju, np. ryżowym lub arachidowym...

Zupa ziemniaczana

Cebulę, marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, pora w półplasterki...

poprzednia| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | następna | stron: 26