Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś w trocinach wędzony

Opis przygotowania

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprószyć solą, ułożyć na folii, przykryć i postawić na ogniu.

Uwędzoną rybę zestawić z kuchenki i zostawić jeszcze na chwilę pod przykryciem. Podawać z sałatą z sosem winegret. Łososia można skropić sokiem z cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 76
Ewa gotuje - odc. nr 76

Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi...

 

Podobne przepisy

Konfitura z żurawiny

Znakomity dodatek do mięs i serów...

Sos tatarski

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...

Oliwki z niebieskim serem

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

Pasta z awokado

Jajeczna, dla wegetarian;-)

Wróć do listy przepisów