Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi łososia – domowym sposobem. Później przyrządzi łososiowego tatara. – Zachęcam wszystkich do jedzenia ryb morskich, gdyż te są najzdrowsze – mówi pani Ewa. – Do tatara najlepsza jest ryba surowa, ale jeśli nie jesteśmy pewni jej świeżości, lepiej kupić rybę wędzoną. Kto chce może pomieszać łososia surowego z wędzonym w proporcjach pół na pół. Żeby ułatwić sobie pracę, polecam łososia sałatkowego. Można też wziąć duży kawałek ryby, samemu poporcjować i drobno posiekać, ale jest przy tym dużo więcej pracy. Na deser będzie dietetyczne ciasto jogurtowe.
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...
Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...