ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 76

OPIS ODCINKA

Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi łososia – domowym sposobem. Później przyrządzi łososiowego tatara. – Zachęcam wszystkich do jedzenia ryb morskich, gdyż te są najzdrowsze – mówi pani Ewa. – Do tatara najlepsza jest ryba surowa, ale jeśli nie jesteśmy pewni jej świeżości, lepiej kupić rybę wędzoną. Kto chce może pomieszać łososia surowego z wędzonym w proporcjach pół na pół. Żeby ułatwić sobie pracę, polecam łososia sałatkowego. Można też wziąć duży kawałek ryby, samemu poporcjować i drobno posiekać, ale jest przy tym dużo więcej pracy. Na deser będzie dietetyczne ciasto jogurtowe.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Sałatka z winegretem wasabi

Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...

Łosoś w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...

Ciasto jogurtowe z nutką pomarańczy

Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...

Tatar z łososia

Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...

Wróć do listy odcinków