Łososia pokroić na porcje (najlepszy do grillowania jest filet ze skórą), przełożyć do zamykanego naczynia. Przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, dorzucić posiekany koperek. Włożyć do lodówki. Zamarynowanego łososia upiec na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...
Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...