/ Przepisy / Zakwas na barszcz czerwony

Opis przygotowania

Buraki obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do słoika lub kamionki, zalać letnią przegotowaną wodą. Dodać kminek, chrzan, czosnek, sól, cukier i kromkę chleba. Odstawić pod przykryciem na 3-6 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS
 
 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Wróć do listy przepisów