Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Liptauer

Opis przygotowania

Kminek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć na sitku.

Twaróg przełożyć do miski, dodać bryndzę i anchois. Przyprawić słodką papryką. Dorzucić wystudzony kminek, dodać śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Podawać jako smarowidło do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 368
Ewa gotuje - odc. nr 368

Po trzech weekendach nad Bałtykiem Ewa wróciła do Krakowa, więc gotować...

 

Podobne przepisy

Kapusta z grzybami

Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Kapustę kiszoną odcedzić. Przesi ...

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Brokuły z czosnkiem

Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...

Pasta serowa z olejem i pestkami dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Wróć do listy przepisów