Sklep Ewa Wachowicz
ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 547

OPIS ODCINKA

Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli. Lody na pierwsze danie? Nic z tych rzeczy, bowiem straciatella to nie tylko deser, lecz również znakomita, a przy tym bardzo prosta w przygotowaniu, zupa - coś w rodzaju bulionu z rozmąconymi jajkami (rzecz jasna z przydomowego kurnika) z dodatkiem tartego parmezanu. Na danie główne Ewa upiecze scarpaccię z cukinią. To nic innego jak niezbyt gruby placek z cieniutko pokrojonym kabaczkiem. Nazwa wywodzi się od włoskiego słowa „carpaccio”, które oznacza surowe mięso posiekane w bardzo cienkie plastry. Na deser upiecze włoskie ciasteczka fagottini di ricotta - z powidłami śliwkowymi, ale ciastka będą mieć kształt rożków. W programie Ewa zrobi też domową przyprawę do zup i sosów na bazie lubczyku, aromatyzowaną suszonymi grzybami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Straciatella

Włoski rosół z jajem;-)

Scarpaccia z cukinii

Podobna do pizzy...

Domowe maggi

Magia lubczyku!

Rożki w stylu fagottini

Ciasteczka z ricottą nadziane powidłami;-)

Wróć do listy odcinków