/ Przepisy / Dorsz na parze

Opis przygotowania

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny (najlepiej ze skórką). Filety podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć w koszyczku do gotowania na parze i wstawić nad gorącą wodę. Podawać z masłem czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 208
Ewa gotuje - odc. nr 208

Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...

 

Podobne przepisy

Pstrąg z salsą śliwkową

Z delikatnym purée;-)

Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami i szpinakiem;-)

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Gołąbki z karpiem

Podane na sosie grzybowym;-)

Wróć do listy przepisów