Białą część pora oraz marchewki pokroić w plastry, cebule i ziemniaki w kostkę. Warzywa podsmażyć na maśle.
Zalać wodą, przyprawić liściem laurowym, posolić i pod przykryciem gotować przez 10-15 minut.
Dorzucić pokrojone w kostkę ryby (łososia bez skóry). Przykryć i gotować przez 5-10 minut.
Zabielić zahartowaną śmietaną i zagotować. Zdjąć z ognia i dorzucić posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem. Delikatnie zakwasić sokiem cytrynowym.
Podawać z plasterkiem cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku bezśnieżnych zimach w połowie stycznia zaczęło wreszcie porządnie...
Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)