Płatki i otręby wsypać do miski. Dodać siemię lniane, uprażone płatki migdałów, prażony sezam, suszone wiśnie i prażony słonecznik. Wlać miód. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać i przełożyć na wyścieloną papierem blachę piekarnikową. Piec przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i przełożyć do słoika. Podawać z jogurtem i bananem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Lub jak kto woli makowiec serowy...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...
Co ciekawe: śliwki są... suszone!
Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...