/ Przepisy / Makrela na wieszaku

Opis przygotowania

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem. Do środka włożyć masło, plastry cytryny i natkę pietruszki.

Ryby umieścić na wieszaku do grillowania („brzuszkiem” do góry) i opiekać pod przykryciem przez 15-20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Wróć do listy przepisów