/ Przepisy / Makrela na wieszaku

Opis przygotowania

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem. Do środka włożyć masło, plastry cytryny i natkę pietruszki.

Ryby umieścić na wieszaku do grillowania („brzuszkiem” do góry) i opiekać pod przykryciem przez 15-20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Wędzone ryby

Pstrąg i halibut!

Wróć do listy przepisów