Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.
Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.
Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.
Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.
Podawać z chlebem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...
Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...
Przepis z Podlasia;-)
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...