Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chuda Jewa

Opis przygotowania

Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.

Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.

Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.

Podawać z chlebem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka z kiszoną kapustą

Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...

Zupa zoproska

Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów