Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chuda Jewa

Opis przygotowania

Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.

Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.

Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.

Podawać z chlebem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Krem jarzynowy z imbirem

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić solą, przykryć i ugotować...

Zupa warzywna z ajvarem

Na bałkańską nutę;-)

Zupa z soczewicy

Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...

Kulajda

Czeska zupa grzybowa;-)

Wróć do listy przepisów