Orzechy uprażyć w piekarniku lub na suchej patelni. Kilka zostawić do dekoracji, resztę posiekać i wrzucić do gorącego rosołu. Przyprawić imbirem startym na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać, przykryć i gotować przez 15 minut.
Do żółtek dodać mąkę ziemniaczaną i śmietankę. Roztrzepać, przelać do garnka z zupą i zmiksować. Doprawić świeżo otartą gałka muszkatołową, solą i kolorowym pieprzem.
Podawać z bagietką, prażonymi orzechami i kiełkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....
Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.
Idealna na jesienną słotę...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...