/ Przepisy / Sorbet arbuzowo-malinowy

Opis przygotowania

Arbuza pokroić na kawałki, odciąć skórkę i usunąć wszystkie pestki. Przełożyć do robota. Dodać maliny, miód i sok z limonki. Zamknąć i zmiksować.

Przelać do szklanego naczynia. Przykryć i na 6 godzin wstawić do zamrażalnika. Co ½ godziny przemieszać.

Nałożyć do pucharków. Udekorować truskawkami i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Rożki waniliowe

Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Placek razowy z rabarbarem

Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Granola z bananem i jogurtem

Na śniadanie lub podwieczorek;-)

Wróć do listy przepisów