Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem dyniowy z masłem orzechowym

Opis przygotowania

Z dyni usunąć pestki, pokroić na półksiężyce, odciąć skórkę a miąższ pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać dynię i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy się usmaży, dodać posiekany czosnek oraz obrany i pokrojony w plastry imbir. Przyprawić ostrą wędzoną papryką. Wlać wywar i mleczko kokosowe, przykryć i gotować do miękkości (pod pokrywą szybkowarową wystarczy 15 minut).

Dodać masło orzechowe, zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.

Podawać z prażonym słonecznikiem. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 377
Ewa gotuje - odc. nr 377

Andrzejki! A więc dobra zabawa! Ewa odwiedzi restaurację w Zatorze, która...

 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Fabada asturiana

Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo;-)

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Rosół z wątróbką

Bulion wołowy z warzywami;-)

Wróć do listy przepisów