Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Poleśniki

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Wybić jajka. Zetrzeć i dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić i nałożyć do liści kapusty (każdy placek przykryć drugim liściem).

Wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec przez 10 minut.

Podawać z gęstą śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Majonez cytrusowy

Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Wróć do listy przepisów