Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Poleśniki

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Wybić jajka. Zetrzeć i dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić i nałożyć do liści kapusty (każdy placek przykryć drugim liściem).

Wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec przez 10 minut.

Podawać z gęstą śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Kurczak tikka masala

Stworzony w... Szkocji klasyk kuchni indyjskiej

Syrop z miodu, cytryny i imbiru

Do herbaty i na przeziębienie;-)

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Ciasto orzechowe

Biszkopt z masą budyniową;-)

Wróć do listy przepisów