/ Przepisy / Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez całą noc). Masło roztopić w garnku i podsmażyć na nim obrane i pokrojone w kostkę warzywa. Dodać grzyby – wraz z wodą. Wlać trochę świeżej, zimnej wody. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dorzucić suszone śliwki.

Na patelni roztopić masło. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Rozprowadzić odrobiną gorącej zupy i przelać do garnka. Wymieszać i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 501
Ewa gotuje - odc. nr 501

W przeddzień Wigilii Bożego Narodzenia krakowski dom Ewy będzie już wysprzątany...

 

Podobne przepisy

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Zupa czosnkowa

Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...

Wróć do listy przepisów