Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.
Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...
Z sosem kokosowym;-)
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...
Trochę jak krakowskie sznycle, trochę jak gołąbki bez zawijania...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...