
Boczek pokroić w kostkę. Usmażyć w garnku na maśle. Dorzucić pokrojoną cebulę. Po chwili dodać posiekany czosnek, następnie pokrojone na mniejsze kawałki grzyby (świeże lub mrożone). Podsmażyć i zalać ciepłym wywarem. Dorzucić grzyby suszone. Przyprawić majerankiem. Gotować przez 15 minut. Dodać zakwas. Zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami. Udekorować oregano.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz postanowiła odwiedzić Jurę Krakowsko-Częstochowską,...
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
W stylu włoskiej minestrone...
Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...
Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...