/ Przepisy / Ciasto pietruszkowe

Opis przygotowania

Pietruszkę i kawałek imbiru zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na tej samej tarce otrzeć skórkę z cytryny.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo wlać olej cały czas ubijając. Wsypać mąkę przesianą z sodą. Zmiksować. Dodać pietruszkę z imbirem i skórką z cytryny. Wymieszać.

Ciasto przełożyć do keksówki (natłuszczonej i wysypanej rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi).

Piec przez godzinę w temp. 160 st. C.

Po wystudzeniu nałożyć krem – serek wystarczy utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Udekorować  skórką cytrynową.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 445
Ewa gotuje - odc. nr 445

Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...

 

Podobne przepisy

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Mus czekoladowy

Sama słodycz!

Wróć do listy przepisów