
Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.
Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.
Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.
Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.
Podawać z chlebem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...
Zupa gulaszowa z Warmii i Mazur;-)
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...
A do tego pesto z pietruszki!
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...