Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chuda Jewa

Opis przygotowania

Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.

Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.

Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.

Podawać z chlebem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Krem z ziemniaków

Z kaszanką w orientalnej panierce;-)

Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Wróć do listy przepisów