Serwatkę przelać do garnka. Dolać maślankę. Wymieszać i zagotować.
Dodać kminek roztarty z czosnkiem i solą. Dorzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Wkruszyć bryndzę, dodać śmietanę. Wymieszać i zagotować.
Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć na suchej patelni.
Zupę nalać na talerz. Dodać skwarki.
Podawać z chlebem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...
Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...
Zupa ze słodkich ziemniaków;-)