Mięso przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Zagotować. Zebrać szumowinę. Dorzucić opaloną cebulę oraz pokrojone warzywa - selera, pora, marchewkę i pietruszkę. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Wsypać kaszę i pod przykryciem gotować przez 20 minut.
Podawać z kawałkami mięsa, natką pietruszki i lubczykiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Cisza, spokój, zapach ziół i owce na hali. Tym razem Ewa odwiedzi Tatry...
Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)
A pierożki z białą kiełbasą;-)