
Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić cebulę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek, pokrojony por i seler naciowy. Wymieszać i podsmażyć. Zalać wrzątkiem (2 l). Dorzucić pokrojonego w kostkę buraka i ziemniaki. Dodać przepłukaną na sicie soczewicę oraz pokrojoną w półplastry marchewkę i pietruszkę. Dorzucić pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, brukselkę (jeśli jest duża to pokroić w ćwiartki). Dodać pokrojony na cząstki pomidor i posiekaną kapustę. Przyprawić kuminem i garam masalą. Posolić i pod przykryciem gotować przez 15 minut. Pod koniec dorzucić kilka różyczek brokułu. Wsypać zieleninę, zakwasić sokiem z cytryny, wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też...
Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę ró ...
Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...
Gra w kolory;-)
Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!