/ Przepisy / Pasztet w słoiku

Opis przygotowania

Mięso wystudzić i oddzielić od kości. Zmielić w maszynce – wraz z wątróbką usmażoną z cebulą na maśle oraz skórą z kaczych udek. Pod koniec dodać grzyby i warzywa z rosołu – pora, cebulę i marchewkę. Zalać rosołem. Przyprawić majerankiem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posolić i wyrobić.

Przełożyć do słoiczków. Zapiec w piekarniku (100 st. C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 461
Ewa gotuje - odc. nr 461

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że...

 

Podobne przepisy

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Naleśniki a'la fast food

Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać mąkę, dolać ml ...

Grzyby w cieście naleśnikowym

Nietypowe kapelusze;-)

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Wróć do listy przepisów