/ Przepisy / Mini zapiekanki warzywne

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić i podsmażyć posiekanego pora. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.

Jajka wybić do miski. Wlać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową, oregano, solą i pieprzem. Roztrzepać. Dodać starty ser. Wymieszać. Wrzucić ziemniaki i zblanszowane różyczki brokułu (wystarczy obgotować je we wrzątku przez 2 minuty, przełożyć do wody z lodem a następnie odcedzić). Dodać pora oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wszystko wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzch zetrzeć trochę oscypka.

Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 494
Ewa gotuje - odc. nr 494

Ewa uwielbia lokalne produkty i regionalną kuchnię. Dlatego, za każdym...

 

Podobne przepisy

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Perliczka po wenecku

Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Gulasz segedyński

Z kociołka;-)

Wróć do listy przepisów