Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kompot z rabarbaru

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, posłodzić, przykryć i ugotować do miękkości. Wystudzić.

W upalne dni podawać z kostkami lodu i świeżą miętą, ew. z plasterkiem cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Dynia marynowana

Na ostro!

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Wróć do listy przepisów