Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Lekko przesmażyć.
Dodać słodką paprykę i pieprz cayenne. Wymieszać i skarmelizować.
Następnie dodać ketchup, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Dokładnie wymieszać i poddusić. Gdy zgęstnieje, przełożyć do słoiczka.
Podawać jako dodatek do kiełbasy z rusztu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....
Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...
Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...
Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...
Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!