Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę. Dorzucić drobno posiekany czosnek. Lekko przesmażyć.
Dodać słodką paprykę i pieprz cayenne. Wymieszać i skarmelizować.
Następnie dodać ketchup, musztardę, ocet balsamiczny i miód. Dokładnie wymieszać i poddusić. Gdy zgęstnieje, przełożyć do słoiczka.
Podawać jako dodatek do kiełbasy z rusztu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....
Fantastyczny dodatek do mięs!
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...
Doskonale smakują ze szklanką zimnego mleka!
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...