/ Przepisy / Surówka z selera

Opis przygotowania

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej (o dużych oczkach). Skropić sokiem z ½ cytryny, posolić i wymieszać. Jabłko dobrze umyć, naciąć i również zetrzeć na tarce. Wymieszać z selerem.

Dodać namoczoną i odsączoną żurawinę oraz śmietanę. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Rösti

Placek ziemniaczany po helwecku;-)

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Wróć do listy przepisów