Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z selera

Opis przygotowania

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej (o dużych oczkach). Skropić sokiem z ½ cytryny, posolić i wymieszać. Jabłko dobrze umyć, naciąć i również zetrzeć na tarce. Wymieszać z selerem.

Dodać namoczoną i odsączoną żurawinę oraz śmietanę. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Wróć do listy przepisów