/ Przepisy / Zakwas na barszcz czerwony

Opis przygotowania

Buraki obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do słoika lub kamionki, zalać letnią przegotowaną wodą. Dodać kminek, chrzan, czosnek, sól, cukier i kromkę chleba. Odstawić pod przykryciem na 3-6 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS
 
 

Podobne przepisy

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Wróć do listy przepisów