/ Przepisy / Czerwone pesto

Opis przygotowania

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek i zmiksować. Dodać suszone pomidory (wraz z oliwą), papryczkę chili, parmezan i liście bazylii. Przyprawić solą. Zmiksować. Podczas miksowania wlać oliwę – do pożądanej konsystencji.

Przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Koperek w słoiku

Na jesień i zimę;-)

Wróć do listy przepisów