Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć. Następnie zalać wodą (płynu powinno być 2 „palce” nad kaszą). Posolić i gotować do miękkości na małym ogniu – przez około 20 minut. Mieszać od czasu do czasu, by kasza się nie przypaliła. Podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Filet z indyka i karkówka z rusztu

W marynacie jogurtowej i winnej...

Pieczeń z piersi indyka

Na ciepło lub na zimno - jako domowa wędlina;-)

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Udka z rusztu

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...

Wróć do listy przepisów