Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie.
Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...