Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki.
Przygotować masę. Masło rozgrzać w garnku. Dodać ser (zmielony trzy razy), jajka i smażyć na wolnym ogniu.Gdy ser zacznie „bulgotać", dodać cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną. Sypać powoli przez sitko.
Gdy ponownie zacznie „bulgotać", można dodać drobno pokrojone bakalie. Odstawić. Gdy masa jest jeszcze ciepła, posmarować i złożyć placki. Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub podać z dowolną polewą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...