Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż zrobi się karmel. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na patelni. Zrumienić, pod koniec dodać żurawinę. Przełożyć na talerz. Resztę rumu wlać do chochli, umieścić nad płomieniem. Gdy się zapali, polać banany. Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...
Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!
Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...