
Na stolnicę przesiać m±kę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao. Dorzucić zimne masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołek, wybić żółtka. Poł±czyć nożem, wyrobić. Uformować wałek, włożyć do woreczka, schłodzić w lodówce.
Ciasto nałożyć do silikonowych foremek, odrywaj±c kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 170 st. C, 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sob±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W zwi±zku z tym Ewa proponuje...
Z m±ki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnie¶ć ciasto. Podzielić ...
M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...