/ Przepisy / Ciasteczka czekoladowe

Opis przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao. Dorzucić zimne masło. Wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołek, wybić żółtka. Połączyć nożem, wyrobić. Uformować wałek, włożyć do woreczka, schłodzić w lodówce.

Ciasto nałożyć do silikonowych foremek, odrywając kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 170 st. C, 20 minut.

Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sobą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Róże karnawałowe

Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...

Opity Izydor

Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...

Galaretki w jogurcie

Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...

Mandarynkowiec

Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)

Wróć do listy przepisów