Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.
Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.
Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.
Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki – z dwóch stron.
Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...
Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Na mące orkiszowej...