/ Przepisy / Placuszki owsiane

Opis przygotowania

Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.

Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.

Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.

Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki – z dwóch stron.

Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 371
Ewa gotuje - odc. nr 371

Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...

 

Podobne przepisy

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Jabłecznik

Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów