Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.
Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.
Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.
Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki – z dwóch stron.
Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Bardzo aromatyczne!