Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bruschetta

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać poszarpane listki bazylii. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać oliwę.

Do majonezu dodać musztardę i pastę paprykową. Wymieszać. Do pomidorów dodać 2 łyżki, resztę można wykorzystać na kanapki.

Bagietkę pokroić na kromki. Opiec na blaszce grillowej umieszczonej nad palnikiem gazowym (można też zrumienić w piekarniku).

Na grzanki nałożyć pomidory z sosem. Udekorować liśćmi bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 467
Ewa gotuje - odc. nr 467

W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...

 

Podobne przepisy

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Kasza gryczana zapiekana z grzybami

Kaszę dokładnie opłukać na sicie i odsączyć. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy i wsypać k ...

Sos tzatziki

Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...

Oliwki z niebieskim serem

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

Wróć do listy przepisów