Syrop z ananasa wlać do rondelka. Zagotować Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody. Wlać do gorącego syropu. Wymieszać. Gdy zacznie gęstnieć odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wybić jajko. Posłodzić. Rozgnieść widelcem. Następnie wyrobić dłońmi.
Po kawałku odrywać porcje ciasta. Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć). Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...
Crumble z płatkami!
Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
Hit z PRL-u w zupełnie nowym wydaniu;-)