Syrop z ananasa wlać do rondelka. Zagotować Budyń rozpuścić w odrobinie zimnej wody. Wlać do gorącego syropu. Wymieszać. Gdy zacznie gęstnieć odstawić do wystudzenia.
Ser przełożyć do miski. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wybić jajko. Posłodzić. Rozgnieść widelcem. Następnie wyrobić dłońmi.
Po kawałku odrywać porcje ciasta. Z każdej utoczyć kulkę, umieścić na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie (można użyć filiżanki do espresso – wystarczy ją przyłożyć i lekko docisnąć). Do takiego dołeczka nałożyć budyń i kawałki ananasa.
Ciasteczka wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na szybki w przygotowaniu obiad. Na pierwsze...
Receptura z domu rodzinnego!
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...