Grzyby namoczyć co najmniej kilka godzin wcześniej. Kapustę ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem.
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Dorzucić odcedzone i pokrojone grzyby oraz pokrojone śliwki. Doprawić pieprzem. Wymieszać i odparować (nadzienie powinno być gęste).
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć farsz i skleić ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Podawać na ciepło lub na zimno.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...
Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...
Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...
Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!
Jajka wybić do dużej miski i roztrzepać. Dodać sól i cukier, wymieszać. Gdy się rozpu ...