Grzyby namoczyć co najmniej kilka godzin wcześniej. Kapustę ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem.
Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Dorzucić odcedzone i pokrojone grzyby oraz pokrojone śliwki. Doprawić pieprzem. Wymieszać i odparować (nadzienie powinno być gęste).
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć farsz i skleić ze sobą dwa przeciwległe rogi. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać czarnuszką.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Podawać na ciepło lub na zimno.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Innymi słowy: demi glace...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...