/ Przepisy / Roster śliwkowy

Opis przygotowania

Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.

Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 18
Ewa gotuje - odc. nr 18

W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...

 

Podobne przepisy

Cebula z piekarnika

Wpuść chłopa do kuchni to cebulę przypali!

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Carpaccio z półgęska

Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...

Smalec gęsi z gruszką

Do pieczywa...

Wróć do listy przepisów