Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Roster śliwkowy

Opis przygotowania

Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.

Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 18
Ewa gotuje - odc. nr 18

W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...

 

Podobne przepisy

Zapiekanka warzywna z jajem

Jajecznica inaczej...

Chleb czosnkowy

Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów