Ser zmielić w maszynce, używając sitka o średnich oczkach. Masło dobrze utrzeć. Dodać do twarogu. Przyprawić kminkiem, papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić paprykę i ogórki oraz posiekaną szalotkę i kapary. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.
Podawać jako pastę do pieczywa lub użyć jako nadzienie do jajek.
Jaja ugotować, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać kilka łyżek liptauera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...
Znakomite na śniadanie lub jako deser!