Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Liptauer w jajkach

Opis przygotowania

Ser zmielić w maszynce, używając sitka o średnich oczkach. Masło dobrze utrzeć. Dodać do twarogu. Przyprawić kminkiem, papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić paprykę i ogórki oraz posiekaną szalotkę i kapary. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.

Podawać jako pastę do pieczywa lub użyć jako nadzienie do jajek.

Jaja ugotować, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać kilka łyżek liptauera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 538
Ewa gotuje - odc. nr 538

Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak...

 

Podobne przepisy

Brokuły z czosnkiem

Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Wróć do listy przepisów