ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 314

OPIS ODCINKA

Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin, więc gdy za oknem robi się coraz chłodniej, warto sięgnąć po kiszonki. To właśnie kiszenie, w przeciwieństwie do większości znanych sposobów konserwowania żywności, nie niszczy witamin. Dlatego w tym odcinku Ewa zrobi potrawy z dodatkiem kiszonek. Zacznie od błyskawicznej sałatki warstwowej z kiszoną dynią. Następnie własnoręcznie zawekuje śliwki. Na danie główne będzie gulasz z indyka i papryki, z dodatkiem śliwek marynowanych, podany z paprykami faszerowanymi kiszoną kapustą. Z kolei na deser poda bardzo ciekawe ciasto z miodem oraz purée z dyni, przełożone kremem śmietankowym, a udekorowane orzechami włoskimi w karmelu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Ragout z indyka

Gulasz indyczy z warzywami oraz śliwkami z marynaty...

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Wróć do listy odcinków