Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin, więc gdy za oknem robi się coraz chłodniej, warto sięgnąć po kiszonki. To właśnie kiszenie, w przeciwieństwie do większości znanych sposobów konserwowania żywności, nie niszczy witamin. Dlatego w tym odcinku Ewa zrobi potrawy z dodatkiem kiszonek. Zacznie od błyskawicznej sałatki warstwowej z kiszoną dynią. Następnie własnoręcznie zawekuje śliwki. Na danie główne będzie gulasz z indyka i papryki, z dodatkiem śliwek marynowanych, podany z paprykami faszerowanymi kiszoną kapustą. Z kolei na deser poda bardzo ciekawe ciasto z miodem oraz purée z dyni, przełożone kremem śmietankowym, a udekorowane orzechami włoskimi w karmelu.
Na Halloween jak znalazł!
Gulasz indyczy z warzywami oraz śliwkami z marynaty...
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!