/ Przepisy / Lodowa z melonem

Opis przygotowania

Sałatę umyć i poszarpać do miski. Wymieszać. Dodać marchewkę pokrojoną w zapałkę oraz pokrojonego na kawałki melona. Wkruszyć ser pleśniowy. Posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

W zamykanym pojemniku wymieszać musztardę, sól, ocet i oliwę. Przelać na sałatę tuż przed podaniem i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 307
Ewa gotuje - odc. nr 307

Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...

 

Podobne przepisy

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wróć do listy przepisów