Mięso pokroić w grubą kostkę, przełożyć do miski, dorzucić igiełki rozmarynu. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Obsmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodać czosnek pokrojony w plasterki.
Papryki wyczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cukinię też pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię. Smażyć przez chwilę, podlać wywarem. Dodać przecier pomidorowy. Wymieszać. Wrzucić śliwki, wlać trochę zalewy. Przyprawić pokrojoną w krążki papryczką chili oraz solą. Udekorować rozmarynem.
Na stół podawać na patelni. Serwować z kiszoną papryką, faszerowaną kiszoną kapustą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin,...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
A do tego barszczyk!
Wykwintnie, choć jednogarnkowo;-)
Grzyby w cieście naleśnikowym...