Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbieleją i podwoją objętość dorzucić mascarpone. Utrzeć. Dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować. Wlać olej i wymieszać robotem. Dodać skórkę otartą z cytryn i sok z cytryny. Utrzeć i przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, średnica 26 cm). Wierzch wyrównać.
Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu udekorować lukrem, owocami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonką może świadczyć tylko...
Na niebiesko i na rózowo!
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
W płatkach migdałów!