Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki truskawkowe

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.

Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.

Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 131
Ewa gotuje - odc. nr 131

Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...

 

Podobne przepisy

Szarlotka bez jajek

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...

Mus czekoladowy z mango

Mała rzecz a cieszy!

Sernik baskijski

Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)

Tort z kremem cytrynowym i bezą

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy przepisów