Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.
Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.
Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...
Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...