Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.
Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.
Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...
Do tego deseru nie potrzeba piekarnika;-)
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę krupczatkę...
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...