
Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg (2 razy przepuszczony przez maszynkę do mielenia mięsa). Następnie śmietankę i budyń waniliowy.
Masę serową przełożyć do foremek na babeczki (najlepsze są małe foremki silikonowe). Piec przez około 30 minut w temp. 170 st. C.
Podawać udekorowane plasterkami truskawek lub z sałatką truskawkową. Można oprószyć cukrem pudrem.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Zasypać cukrem pudrem i odstawić na chwilę, by puściły sok. Dolać żubrówkę i delikatnie wymieszać. Dorzucić kilka listków mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...
Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...