Wędliny pokroić w paski. Boczek przełożyć do garnka i smażyć tak długo, aż wytopi się tłuszcz. Dorzucić szynkę i kiełbasy. Smażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Przyprawić papryką, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać rosołem lub wodą. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dodać pokrojone ogórki, przecier pomidorowy i cytrynę. Pod przykryciem dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Zawijańce wieprzowe z rusztu...
Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...