Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie z batatów

Opis przygotowania

Bataty ugotować. Wystudzić, obrać ze skórki.

Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odsączyć na sicie.

Tabliczkę czekolady roztopić w misce umieszczonej na garnku z wrzątkiem.

Bataty pokroić na kawałki. Przełożyć do miksera. Dodać pokrojone banany oraz daktyle. Przyprawić cynamonem. Dosypać kakao i mąkę ryżową. Dodać masło orzechowe i płynną czekoladę. Zmiksować.

Pokroić i dorzucić drugą czekoladę. Masę wymieszać i przełożyć do kwadratowej foremki (24 x 24 cm, wyłożona papierem, dno i boki wysmarowane olejem i wysypane kakao).

Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piec przez 40-45 minut.

Po upieczeniu wystudzić i schłodzić w lodówce.

Podawać z sałatką owocową z truskawek, malin i borówek oraz syropu klonowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 421
Ewa gotuje - odc. nr 421

Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Puszysty sernik z sosem malinowym

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...

Roster brzoskwiniowy

Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...

Ziemniaczki

Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.

Kocie oczka

Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...

Wróć do listy przepisów